Kurssit

Kurssit Turussa

Hupiklupin mukavissa tiloissa on hyvä kursseilla ja hengailla! Keväällä Nina Kiviniemi korkkaa paikan kurssitarjonnan. Tutustu tästä kursseihin ja tule mukaan!

Kuvataidekurssit Hupiklubilla

Tervetuloa osallistumaan kevään Art Hysterian pop up-kuvataidekursseille sekä työpajoihin. Tutustu alla oleviin kurssiesittelyihin ja aikatauluihin.

MISSÄ: Kurssit järjestetään Hupiklubilla Turun Vähäheikkilässä, osoitteessa Uittamontie 12, Turku. Vierestä löytyvät Pajamäen kioski ja leipomo Manna. Ilmaista parkkitilaa löytyy talon edustalta sekä tien reunoista. Bussipysäkki löytyy talon edestä.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset sähköpostilla: ninakiviniemi@tutanota.com tai soittamalla 044 535 395.

Kevään 2022 kurssit:

Muotokuvakurssi

Aika: maanantaisin 14.3-18.4 klo 17:30-18:45

Kurssiesittely: Kurssilla opit piirtämään muotokuvan alusta loppuun. Saat ohjaajalta hyviä vinkkejä mm kasvojen mittasuhteiden piirtämiseen ja opit tarvittavia piirustustekniikoita.

Suositusikäraja: 13+

Taso: edistyneet

Piirustusvälineitä on yhteiskäytössä: paperia, kyniä, pyyhekumeja, teroitin, viivoitin. Saa myös tuoda omia tarvikkeita.

Osallistujamäärä: min 6, max 14

Nuorten sisustussuunnittelukurssi

Aika: Tiistaisin klo 17-18:30

Suositusikä: 13+
Taso: alkeet

Kurssiesittely: Kurssilla opitaan sisustussuunnittelun alkeet ja suunnitellaan oma huone alusta loppuun. Käymme läpi mittasuhteita, kalusteiden sijoittelua, värien käyttöä, valaistuista ja hyvän feng shuin perusperiaatteita.

Omakuva-kurssi

Aika: keskiviikkoisin 16.3-20.4 klo 17:30-18:45

Kurssiesittely: Vaikka ajattelemme elävämme nyt narsismin kulta-aikaa, ovat taiteilijat tehneet omakuvia ennenkin. Kurssilla etsitään inspiraatiota taidehistoriasta. Frida Kahlo, Helene Schjerfbeck, Vincent Van Gogh ja Rembrant olivat tuottoisia omakuvien tekijöitä.

Suositusikäraja: 13+

Taso: edistyneet

Osallistujamäärä: min 6, max 14

Kurssiesittely: Kurssilla piirretään muotokuva lyijykynällä ja väritetään vesiväreillä. Mallikuvana on valitsemasi kuva esim aikakauslehdestä tai netistä tulostettu kuva. Kuvan voi tuoda itse kotoa tai sen voi valita paikan päällä olevista kuvista. Kurssin aikana opit muotokuvan piirtämisen perusteet ja piirrät muotokuvan oikeassa mittasuhteessa alusta loppuun. Opit vesiväritekniikkaa ja värien käyttöä. Kurssilaisilla on yhteiskäytössä tarvittavat työkalut; paperia, kyniä, pyyhekumi, viivain, pensselit ja vesivärit. Halutessaan saa myös mielellään tuoda omia välineitä. Kokenut ohjaaja avustaa ja ohjeistaa kaikissa piirustuksen vaiheissa kurssin aikana. Valmiin muotokuvan saa halutessaan jättää Hupiklubille taidenäyttelyyn viikoksi, jonka jälkeen työn saa kotiin.

Kurssimaksu: 115€ Ilmoittautumiset soittamalla tai sähköpostilla. Peruutukset viimeistään 14 vrk ennen kurssin aloitusta. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista veloitetaan 50%.

Lukujärjestys
Ma 14.3
Intro. Työvälineet, muotokuvan piirtäminen, muotokuvan aiheen valinta,

piirtäminen ruudukon avulla, kuvan suurentaminen ruudukon avulla

Ma 21.3 Muotokuvan työstäminen, kokonaisuuden hahmottaminen, värien käyttö, vesiväritekniikkaa

Ma 28.3 Muotokuvan työstäminen
Ma 4.4 Muotokuvan työstäminen
Ma 11.4 Muotokuvan työstäminen
Ma 18.4 Muotokuvan työstäminen, viimeistely, ohjeita ja vinkkejä kehystämiseen

2. Nuorten sisustussuunnittelukurssi

Aika: Tiistaisin klo 17-18:30 Suositusikä: 13+
Taso: alkeet

Kurssimaksu: 160€ Ilmoittautumiset soittamalla tai sähköpostilla. Peruutukset viimeistään 14 vrk ennen kurssin aloitusta. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista veloitetaan 50%. Kurssimaksu sisältää materiaalien käytön.

Kurssiesittely: Kurssilla opitaan sisustussuunnittelun alkeet ja suunnitellaan oma huone alusta loppuun. Suunnittelu aloitetaan ideoinnista. Piirtäminen tehdään käsin pohjapiirroksesta aina havainnekuvaan asti, ja tutustumme yhden pisteen perspektiiviin. Käymme läpi mm mittasuhteita, kalusteiden sijoittelua, värien käyttöä, valaistuista ja hyvän feng shuin perusperiaatteita. Valmiit työt esitellään viimeisellä kerralla ja oman työn saa halutessa jättää Hupiklubille taidenäyttelyyn viikoksi, jonka jälkeen työn saa kotiin.

Lukujärjestys

Ti 15.3 Alan esittely. Eri tyylisuuntaukset. Värien käyttö ja niiden vaikutus ihmisiin. Selataan lehdistä ja bongaillaan erilaisia sisustuksia. Minkälainen on oma maku? Mikä on budjetti? Moodboardin tekeminen.

Ti 22.3 Jokainen tuo pohjapiirroksen omasta huoneestaan tai tarkat mitat. Suhdeviivaimen käyttö. Piirretään pohjapiirros. Kalusteiden, värien ja pintamateriaalien valinta. Värioppia.

Ti 29.3 Jatketaan suunnittelua. Kun halutut kalusteet on suunniteltu paikoilleen, piirretään leikkaukset kaikista suunnista. Pohditaan valaistusta.

Ti 5.4 Havainnekuvien piirtäminen. Helppo yhden pisteen perspektiivi. Havainnekuvien ei tarvitse olla täydellisessä mittakaavassa.

Ti 12.4 Jatketaan piirustuksia. Kootaan töiden esittely. Ti 19.4 Jatketaan töitä. Esitellään valmiit työt.

Omakuvakurssi Aika: keskiviikkoisin 16.3-20.4 klo 17:30-18:45

Kurssimaksu: 115€ Ilmoittautumiset soittamalla tai sähköpostilla. Peruutukset viimeistään 14 vrk ennen kurssin aloitusta. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista veloitetaan 50%.

Suositusikäraja: 13+ Taso: edistyneet

Piirustusvälineitä on yhteiskäytössä: paperia, kyniä, pyyhekumeja, teroitin, viivoitin. Saa myös tuoda omia tarvikkeita.

Osallistujamäärä: min 6, max 14

Kurssiesittely: Selfe-ilmiö ei ole mikään uusi juttu. Vaikka elämmekin nyt itserakkauden kulta-aikaa, ovat taiteilijat tehneet omakuvia ennenkin. Kurssilla etsimme inspiraatiota taidehistoriasta. Frida Kahlo, Helene Schjerfbeck, Vincent Van Gogh ja Rembrant olivat tuottoisia omakuvien tekijöitä.

Omakuvan tekeminen on erittäin hyvä tapa itsetutkimukseen. Millaisena me näemme itsemme todellisuudessa?

Piirrämme omakuvan joko peilistä tai valokuvasta. Valokuvasta piirrettäessä muotokuva on helpompi saada oikeaan mittasuhteeseen. Valokuvasta piirrettäessä tulee valokuvasta ottaa laadukas kopio. Valokuvaa ei tarvitse tuoda vielä ensimmäisellä

kerralla, vaan ensimmäisellä tunnilla haemme inspiraatiota ja suunnittelemme työtä.

Lukujärjestys
Ke 16.3
Intro. Erilaiset omakuvat. Esimerkkejä ja inspiraatiota historiasta. Oman tyylin

löytäminen.
Ke 23.3 Kuvan hahmottaminen paperille. Kuvan piirtäminen ruudukon avulla. Ke 30.3 Omakuvan työstäminen. Yksityiskohdat: silmät, kulmat
Ke 6.4 Omakuvan työstäminen. Yksityiskohdat: nenä, suu
Ke 13.4 Omakuvan työstäminen. Yksityiskohdat: hiukset
Ke 20.4 Töiden viimeistely

Taideviinitasting

Aika: la 19.3 klo 14-15:30, sekä klo 16:00-17:30 Ikäraja: 18

Osallistumismaksu: 50€, sisältää 5 maisteluannosta viiniä. Ilmoittautumiset soittamalla tai sähköpostilla. Peruutukset viimeistään 14 vrk ennen tapahtumaa. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista veloitetaan 50%.

Workshopin esittely: Taideviinitastingki on hauska ja rento tapa yhdistää taide ja viini. Tilaisuudessa tutustumme viiteen eri taideteokseen ja viiteen erilaiseen viiniin. Tarkoitus on yhdistää viinit valittuihin taideteoksiin. Tapahtumaan osallistuaksesi et tarvitse aikaisempaa tietämystä taiteesta eikä sinun tarvitse olla viinintuntija. Ohjaaja opastaa sekä viinin maistelussa että taiteen tulkinnassa.

Osallistujamäärä: min 6, max 12. (Huom! Ei tarvitse ilmoittautua ryhmänä, vaan voit tulla myös yksin. Ryhmään mahtuu mukaan, kunnes maximiosallistujamäärä täyttyy!)

Mahdollista tilata toivottuna ajankohtana myös 6-12 hkl ryhmille. Hupiklubilla yksityistilaisuutena tai kotonasi. Tiedustelut puhelimitse: 044 535 3954 tai spostilla ninakiviniemi@tutanova.com

Vision Board Workshop

Aika: la 26.3 klo 13:00-16:00 ja 16:30-18:30 Osallistumismaksu: 40€

Workshopin esittely: Vision Boardin tekeminen on hauskaa ja inspiroivaa. Vision Boardin toimivuus perustuu visualisoinnin voimaan. Se muistuttaa sinua tavoitteistasi joka päivä. Kun katsot ja filistelet sitä, alat automaattisesti hakeutua lähemmäs haaveitasi. Kuuluisia Vision Boardin käyttäjiä ovat mm Oprah Winfrey, Ellen DeGeneres, Beyonze, Steve Harvey, Cardi B, Katy Perry, Will Smith, Jim Carrey, Marisa Peer, Jack Canfeld, Joe Vitale, ja Wayne W Dyer. Tule tekemään omasi. Ilmoittaudu yksin tai ryhmässä.

Mahdollista tilata toivottuna ajankohtana myös 6-12 hkl ryhmille. Hupiklubilla yksityistilaisuutena. Tiedustelut p.044 535 3954 tai spostilla ninakiviniemi@tutanova.com

Ohjaajan esittely

Nina Kiviniemi on opiskellut taidehistoriaa ja taiteidentutkimusta Åbo Akatemiassa sekä valmistunut sisustussuunnittelijaksi Salon seudun ammattiopistosta. Hän on toiminut oppaana ja assistenttina Aboa Vetus & Ars Nova-museossa että Turun taidemuseossa. Taidemuseossa hän on vetänyt viinitastingkejä Helene Schjerfbeckin näyttelyyn yhdistettynä. Taiteilijana hän on itseoppinut ja on myös käynyt kuvataidekursseja.

Ohjaajan esittelyChunky Platform Lace-Up Boots, H&


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: